• +31 (0)20 - 630 47 50
  • academy@devoteam.nl

DTDW01 - DevOps Workshop

Wat is DevOps?
Vaak krijgen wij de vraag “Wat is DevOps?”. Bij DevOps draait het om de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Dit is ook waar de methode zijn naam aan dankt. Dev staat voor Development en Ops voor Operations.

Wat houdt DevOps in?
Door deze business units samen te laten werken ontstaat er een multidisciplinair team dat volledig verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en beheren van een product of dienst (bijvoorbeeld software).

DevOps: samen verantwoordelijk voor het eindresultaat
De teams werken samen gedurende het hele leveringsproces, van het ontwerp tot de productie. Er wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke waarde van de software. Beide teams zijn samen verantwoordelijk voor het eindresultaat van de software en de code.

Wat zijn de voordelen van DevOps?
- Software sneller geproduceerd voor de markt
- Lagere IT-kosten
- Kortere time-to-market

DevOps en CI/CD
Naast het samenwerkingscomponent moet ook de infrastructuur en de werkstroom worden geautomatiseerd en moeten de prestaties van de applicaties continue gemeten worden. Hiervoor is kennis van Continuous Integration en Continuous Delivery nodig.

Wat is DevOps en hoe werkt het?
Binnen DevOps draait het om het verbeteren dan het product, het proces en de code. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen worden alle herhaaldelijke activiteiten geautomatiseerd en wordt de code in stukken gedeeld, zodat het produceren korter duurt en problemen sneller opgelost kunnen worden. Tijdens het produceren van de software, wordt er feedback terug gestuurd naar de ontwikkelaar en kan de code weer worden aangepast.


Workshop
Tijdens deze workshop worden de basisbeginselen van DevOps uiteengezet. Uw teams zullen weglopen van deze workshop met een beter begrip van de eventuele misstappen in uw DevOps aanpak en nieuwe manieren leren om deze te verbeteren.

Geen sessie gepland..

..Als je van plan bent deze cursus te volgen, Geef je interesse aan. We nemen contact met je op om een sessie in te plannen.