• +31 (0)20 - 630 47 50
  • academy@devoteam.nl

Veelgestelde vragen

Wij bieden de cursussen, vermeld in de cursuskalender, aan op onze cursus locaties in Amsterdam of Utrecht. Daarnaast is het mogelijk om de cursussen in-company te laten verzorgen door ons. Neem voor meer informatie contact op via 020 630 47 50 of academy@devoteam.nl o.v.v. Devoteam Academy.

Het BCS international Diploma in Business Analysis is bedoeld voor business en/of IT professionals die gedetailleerde kennis op het gebied van Business Analysis willen opdoen.

De cursussen worden standaard in het Nederlands gegeven. Als zich engelstalige deelnemers inschrijven, zal de training in het Engels worden gegeven. Het cursusmateriaal en het examen is in het Engels. Onze trainers spreken ook Engels en kunnen de cursus ook in het Engels verzorgen.
De Foundation in Business Analysis (FBA) cursus wordt afgesloten met een multiple-choice examen. De Requirements Engineering (RE), Business Analysis Practice (BAP) en Modelling Business Process (MBP) cursus worden afgesloten met een open boek examen. Deze examens duren ieder een uur plus 15 minuten. Cursisten voor wie Engels niet hun eerste taal is, bestaat de mogelijkheid om 15 minuten extra tijd aan te vragen.

Het mondeling examen duurt ongeveer een uur en wordt afgenomen door twee onafhankelijke examinatoren van BCS. Er worden vragen gesteld in lijn met de syllabus (Diploma syllabus). 

Het examen wordt over het algemeen afgenomen via een video-verbinding met BCS examinatorin in Engeland.

Het examen ziet er als volgt uit:
1. Introductie en ervaringsvragen op basis van het registratieformulier. Het formulier wordt verstrekt door de examinator.
2. Vragen van de examinator (ongeveer 25 minuten).
3. Vragen van de tweede examinator (ongeveer 25 minuten).
4. Einde van het examen.

Meer informatie over het mondeling examen kunt u vinden op http://certifications.bcs.org/content/ConTab/51. 
Voorafgaand aan het examen organiseren we een Revision Day.  Deze wordt speciaal verzorgd door BCS examinatoren om u optimaal op dit examen voor te bereiden.

Alle schriftelijke examens worden nagekeken in Engeland. U ontvangt de uitslag per e-mail en kunt het certificaat downloaden van een beveiligde pagina van de BCS website. Na afloop van de eerste cursus ontvangt u vanuit BCS een inlogcode om in te loggen op een persoonlijke omgeving van de website. Hier staan alle uitslagen verzameld. http://www.bcs.org/content/conWebDoc/33043
Ja, voor alle modules geldt dat het mogelijk is om een herexamen te doen. Om dit in te plannen kun je contact opnemen met onze back-office via academy@devoteam.nl. Zij kunnen met jou kijken waar en wanneer het examen opnieuw kan worden gedaan.

Er is geen vaste volgorde in het volgen van de cursussen. Bij weinig ervaring adviseren wij om eerst de module Business Analysis Foundation te volgen en daarna één van de andere cursussen. Om het mondeling examen te doen moet u eerst alle vier certificaten (FBA, RE, MBP, BAP) hebben behaald. Het laatste examen dient minimaal zes weken voor aanvang van het mondeling examen behaald te zijn.

De modules bij Devoteam Academy zijn ook los van elkaar te volgen. Iedere cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Bij het behalen van alle vier certificaten is het mogelijk om deze certificaten, door het afleggen van een mondeling examen, om te zetten in het BCS International Diploma in Business Analysis.
Wij verstrekken de cursusmappen niet voor aanvang van de cursus. Dit doen wij om de cursussen interactief te houden en alle cursisten een gelijke start te geven. Uit ervaring is gebleken dat het de kwaliteit van de cursus niet ten goede komt om de cursusmap eerder te verstrekken.
Ieder jaar stelt Devoteam Academy een kalender op voor de curssesen van het komende jaar. Bij veel belangstelling is het mogelijk dat hier in de loop van het jaar extra cursusdata bijkomen. Mocht je de cursussen graag willen volgen maar komen de huidige data in de kalender niet uit, laat het ons weten. Wij informeren je dan tijdig indien er extra cursusdata worden georganiseerd.
Wanneer Engels niet uw business taal is kunt u 15 minuten extra tijd aanvragen voor het examen. Formulieren hiervoor worden verstrekt door de trainer op de dag van het examen.

In Amsterdam vindt de cursus plaats op onze trainingslocatie BCN Amsterdam gelegen aan de Paasheuvelweg 35, 1105 BG in Amsterdam. BCN Amsterdam beschikt over de gratis parkeergarage “Switchpark (P1).” Deze parkeergarage is gelegen op slechts enkele minuten lopen van de locatie.
De parkeergarage is gelegen nabij Paalbergweg nummer 13. Wij adviseren u daarom om dit adres in te voeren in uw navigatiesysteem. Wanneer u deze parkeergarage binnen rijdt krijgt u een parkeerkaart, deze dient u bij vertrek in te leveren bij de receptie van BCN Amsterdam Paasheuvelweg. Zij zullen u dan voorzien van een (gratis) uitrijkaart.

Vanaf 2017 zullen we ook in Utrecht een trainingslocatie openen.

Voor in-company kan de training worden gegeven op een locatie van de klant. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden bij een incompany training contact op met academy@devoteam.nl

Hoeveel tijd u kwijt bent aan de voorbereiding van het examen is afhankelijk van uw ervaring met de materie en uw studietempo. Gemiddeld is een cursist 2 avonden met 1 a 2 uur studietijd kwijt.
Na succesvolle afronding van de vier modules (FBA, RE, MBP, BAP) is het mogelijk om het mondeling examen af te leggen. Tussen het laatst behaalde certificaat en het examen moet minimaal zes weken zitten. Om u goed op het examen voor te bereiden bieden wij een Revision Day aan. Hier kunt u zich apart voor inschrijven. Tijdens de Revision Day worden alle vier de modules nogmaals kort onder de loep genomen, wordt uitgelegd hoe het examen gaat verlopen en hoe u zich het beste kunt voorbereiden. Aan het einde krijgt u een revision pack mee naar huis met alle uitleg en voorbeeld vragen.
Over de meerwaarde van het BCS International Diploma in Business Analysis kunt u lezen op http://certifications.bcs.org/content/ConCertification/51
Op alle cursussen zijn de algemene voorwaarden van Devoteam Academy van toepassing. In de algemene voorwaarden staan onze annuleringsvoorwaarden vermeld.
De prijzen vermeld op de website zijn exclusief BTW.
De prijzen zijn inclusief het schriftelijk examen voor de cursus. U kunt zich apart aanmelden voor het mondeling examen.
BCS, The Chartered Institute voor IT, spant zich in voor een hoger kennisniveau van de wereldwijde IT-beroepsgroep. Het instituut bevordert de contacten tussen deskundigen uit het bedrijfsleven en de academische wereld om nieuwe manieren van denken, het onderwijs en het delen van kennis te bevorderen.